cara buat kek pisang coklat
Mari tengok cara membuat Kek Pisang Coklat pula. Lebih sedap jika guna coklat belgium dan pure.
Cairkan butter di atas kuali.
. Asingkan bahan ini ke dalam 1 mangkuk besar. Masukkan tepung gandum serbuk penaik soda bikarbonat garam dan coklat urai. Bakar kek pada suhu 150c selama 45 min atau sehingga kek masak.
Kaup balikkan adunan hingga sebati. Masukkan coklat belgian callebout dan walnut. Resep Bolu Susu Kukus Pisang Cokelat Hasilnya Lembut dan Mengembang.
Lagi pulak bahan bahan yang digunakan pun sangat simple. Masukkan kesemua bahan A dan kacau sehingga sebati. Guna tangan je kacau hingga sebati.
Campur tepung gandum baking powder dan baking soda. Masukkan pisang dan minyak masak. Sukatan ni dah just nice.
Melihat gambar kek yang ditayang menjadikan saya sangat teringin untuk mencuba. Kemudian masukkan Baham B pula kedalam bahan A yang telah dikacau. Masukkan pisang kisar hingga halus.
Untuk resepi kali ni kita buat versi kek dan juga apam. Masukkan ke dalam adunan tadi. Kemudian masukkan garam dan pisang.
Sediakan semua bahan2 seperti dalam gambarpisang hasil akak tanam sendirijenis pisang kebatu. Kemudian masukkan pisang dan tepung yang di ayak tadi. Tepung gandum soda bikarbonat dan baking powder diayak bersama.
Sedapnya kek pisang coklat ni. Satukan semua bahan step 12 3 dan gaul rata. Kali ni ada rasa coklat pula.
Tapi abe punya tak cukup ripped. Mari tengok cara membuat Kek Pisang Coklat Urai pula. 115 gram butter cairkan 120 gram buttermilk caranya amik 12 cup susu fresh 12 sudu makan cuka biarkan.
Ayak tepung gandum bersama serbuk koko baking powderbaking soda dan garam lebih kurang 2 kali. Dalam bekas masukkan pisang lenyek gula minyak telur dan esen vanilla. Ambil sedikit dari sebahagian 80 gram coklat chip.
Hancurkan pisang dengan garpu. Pukul telur sampai berbuih. Taburkan di atas kek tadi lebihan coklat dan kekacang.
Baru letak gula butter dan buttermilk. 1 adunan dimasukkan serbuk koko dan yang 1 lagi warna asal. Lenyek pisang sampai hancur dan kacau sebati dengan gula.
Masukkan pula 2 genggam coklat chips dan segenggam walnut jika mahu kekacang. Tambah pisang dan lenyekkan hingga hancur. Saya guna loyang 7 inci.
Ayak bahan-bahan bertanda dan satukan dalam satu mangkuk. Kalau nak lebih sedap masukkan satu chocolate bar yang telah dipatah-patahkan ke dalam bahan yang telah dikacau. Mari tengok cara membuat Kek pisang coklat pula.
Simple saja cuma 6 langkah. Cara buat kek pisang coklat gebu ni sebenarnya senang je. Masukkan ke dalam bekas.
Kaup balik bagi sekata. Campur semua bahan2 A4 bijik pisangberat dalam 500 gramtelurminyakgula perang dan esen pisangblender kesemuanya hingga sebati dan pisang hancur. Telur dan gula dipukul sehingga kembang.
Barulah masukkan ke dalam bekas adunan sedikit demi sedikit dan gaul manja. Potong-potong memanjang keju spread. Ayak tepung gandum soda bikarbonat dan baking powder.
Ayak tepung bersama sodak bikarbonat dan baking powder. Paling menarik dan istimewa ialah kek pisang coklat cluster kayangan yang dicampur dengan susu full cream segar dan cuka tanpa telur tetapi rasanya. Masukkan minyak kisar lagi.
Then masukkan tepung gandum dalam adunan pisang tadi. Lumatkan pisang sehingga hancur. CARA PENYEDIAAN.
Cara Buat Kek Pisang Coklat Moist Cluster Kayangan Bahan-bahan 4 biji pisang yang dah terlebih masak dan lebam. Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Masukkan ke dalam acuan yang telah disapu minyak masak.
Simple saja cuma 5 langkah. Selepas itu masukkan minyak jagung dan kaup sebati. Hmm sebenarnya saya pun tak tahu kenapa saya teringin sangat nak membuat Kek Pisang bukanlah nak makan Kek Pisang sangat pun.
Adunan tadi kita bahagi dua. Simple saja cuma 5 langkah. Resep Bakpao Lembut dan Mengembang Isinya Pisang Cokelat.
Saya melihat resepi Kek Pisang ini dari facebook ALeen Aireish. Selama ni kalau makan kek pisang biasa je pun dah sedap dengan rasa manis dan wangi pisang tu. Lem dengan larutan terigu.
Bahan yang digunakan untuk kedua-duanya sama je cuma acuan. Resep Roti Unyil Isi Pisang Cokelat Teman Ngeteh. 120 gram gula perang.
Kemudian masukkan pisang dan tepung yang diayak tadi. Sapu Planta pada loyang. Masukkan bancuhan buttermilk dan kemudian masukkan bahan-bahan kering di atas.
Satukan telur minyak masak dan esen vanilla. Kemudian telur gula minyak dan esen vanila dikisarkan halus. Masukkan gula perang dan butter yang dicairkan tadi kalau takde butter masukkan minyak masak pun okay.
Resepi kek pisang coklat chip yang gebu dan lembut menggunakan sukatan cawan ini sangat sedap dan anda boleh membuatnya sendiri di rumah dengan cara penyediaan yang sangat mudah dikongsikan di sini. Panaskan oven dahulu dalam 10-15 minit dengan suhu 160-170c 2. Kacau sehingga sebati lagi.
Siapkan 1 lembar kulit lumpia ambil 1 sdm adonan pisang 1 potong keju lipat kulit lumpia dan gulung. Masukkan telur gula dan garam. Tidak usah terlalu halus.
Blender seketika dan tuang ke dalam bekas.
Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage
Muffin Pisang Coklat Chip Cupcake Cakes Cooking Muffin
Apam Pisang Coklat Traditional Cakes Desserts Pastry
Pin On Airtangan Chef Mariana Zainal
0 Response to "cara buat kek pisang coklat"
Post a Comment